PORTAKAL SULU KURABİYE

PORTAKAL SULU  KURABİYE
MALZEMELER
2-3 tane portakal
2 çay bardağı pudra şekeri
1 tane yumurta
1 çay bardağı erimiş margarin
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 portakalın kabuğu
Aldığı kadar un
YAPILIŞI: Portakalların suyunu sıkalım ve süzelim. Yumurta, yağ, portakal suyu, pudra şekeri , portakal kabuğu rendesi ve kabartma tozunu karıştıralım. Un ilave ederek yoğuralım ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim. Hamuru 5-10 dakika dinlendirelim. Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartalım ve elimizle yuvarlayalım. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirelim ve 175 dereceli bir fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirelim. Soğuyunca servis yapalım.
Benzer Tarifler
  • NANELİ POĞAÇA

    NANELİ POĞAÇA

  • HURMALI KURABİYE

    HURMALI KURABİYE

  • KREMALI KURABİYE

    KREMALI KURABİYE

  • İÇİ MUHALLEBİ DOLGULU KURABİYE

    İÇİ MUHALLEBİ DOLGULU KURABİYE

  • ÜZÜMLÜ AY KURABİYE

    ÜZÜMLÜ AY KURABİYE