PORTAKAL SULU KURABİYE

PORTAKAL SULU  KURABİYE
MALZEMELER
2-3 tane portakal
2 çay bardağı pudra şekeri
1 tane yumurta
1 çay bardağı erimiş margarin
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 portakalın kabuğu
Aldığı kadar un
YAPILIŞI: Portakalların suyunu sıkalım ve süzelim. Yumurta, yağ, portakal suyu, pudra şekeri , portakal kabuğu rendesi ve kabartma tozunu karıştıralım. Un ilave ederek yoğuralım ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim. Hamuru 5-10 dakika dinlendirelim. Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartalım ve elimizle yuvarlayalım. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirelim ve 175 dereceli bir fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirelim. Soğuyunca servis yapalım.
Benzer Tarifler
  • KAŞAR PEYNİRLİ BİSKÜVİ

    KAŞAR PEYNİRLİ BİSKÜVİ

  • KREP KURABİYE

    KREP KURABİYE

  • MISIR NİŞASTALI KURABİYE

    MISIR NİŞASTALI KURABİYE

  • NAR VE BÖĞÜRTLENLİ BİSKÜVİ

    NAR VE BÖĞÜRTLENLİ BİSKÜVİ

  • ACIBADEM KURABİYESİ

    ACIBADEM KURABİYESİ